14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPompier mort într-un accident rutier

Pompier mort într-un accident rutier

Bărbatul tocmai plecase de la serviciu şi se îndrepta către casă, spre Şerbăneşti. Poliţiştii cred că a aţipit la volan şi n-a mai putut controla autoturismul.

 

Un pompier de la Detaşamentul Caracal, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab“, a sfârşit într-un stupid accident de circulaţie petrecut sâmbătă dimineaţă, la Stoicăneşti. Tragedia s-a produs în jurul orei 6.00, la kilometrul 47+300 m, între localităţile Stoicăneşti şi Văleni. Aurel Baboi, de 41 de ani, din Slatina, tocmai plecase de la serviciu şi se îndrepta către casa părinţilor săi din Şerbăneşti. Poliţiştii cred că, din cauza oboselii, pompierul a adormit la volan, iar maşina a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe câmp.

În urma impactului, pompierul, care avea gradul de plutonier adjutant, a fost proiectat la câţiva metri de autoturismul său. N-a mai avut nici o şansă să scape cu viaţă. Cutia craniană i-a fost zdrobită. Poliţiştii care au mers la faţa locului pentru cercetări sunt de părere că, dacă ar fi purtat centura de siguranţă, nu
s-ar fi întâmplat tragedia, întrucât scaunele maşinii au rămas intacte. Din păcate, pompierul nu purta centură în momentul producerii accidentului, iar acest lucru l-a costat viaţa.

Oboseala şi neatenţia i-au adus moartea

 

Un echipaj de la Poliţia Drăgăneşti-Olt şi unul de la Caracal, însoţite de comisarul-şef Nicolae Trifu, subcomisarul Iulian Firănescu şi agentul-şef adjunct Mircea Liciu, s-au deplasat la faţa locului pentru cercetări. Din primele verificări, poliţiştii au constatat că, în momentul producerii incidentului, drumul era liber, nefiind alţi participanţi la trafic implicaţi în accident. Măsurătorile făcute la locul faptei au arătat că şoferul
n-a mai apucat să pună frână, pe asfalt rămânând doar urme de la derapajul autovehiculului.

„Din primele constatări, accidentul s-a produs din cauza oboselii şi a neatenţiei în conducere. Este un accident rutier ca multe altele pe care Poliţia Rutieră nu poate, pur şi simplu, să le prevină. Conducătorii auto se urcă la volan într-o vădită stare de oboseală şi pun în pericol nu numai viaţa lor, ci şi pe cea a participanţilor la trafic. De aceea, îi sfătuim pe şoferi să nu se urce la volan dacă sunt obosiţi, să poarte centura de siguranţă şi să conducă prudent“, a declarat comisarul-şef Nicolae Trifu.

Poliţiştii aşteaptă acum rezultatul necropsiei, pentru a vedea dacă pompierul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Trei copii au rămas fără tată

 

Aurel Baboi era căsătorit şi avea trei copii.

Plutonierul adjutant lucra în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din 2007. Atunci, în urma unui concurs, a obţinut un post la Detaşamentul Caracal. Noaptea de vineri spre sâmbătă a fost ultima petrecută la serviciu, alături de colegii săi. Aceştia sunt acum alături de familia îndoliată.

„E un eveniment tragic. Mai ales că a lăsat în urmă trei copii… Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, maiorul Cristian Croitoru.

Cadavrul pompierulului a fost dus la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru efectuarea necropsiei. Zilele acestea, Aurel Baboi va fi condus pe ultimul drum de familie, rude, prieteni şi colegi de serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS